Yrityslainan ilo ja piina

Yrityslaina on ensimmäisiä mieleen tulevia keinoja ratkaista yrityksen talousongelmia. Yrityslainaa on paljon tarjolla ja sitä saa helposti ja nopeasti. Mutta helpolla rahalla on kääntöpuolensa.

Yrityslainaa harkitessa kannattaa pysähtyä miettimään. Onko tarpeellista rahoittaa yritystä kalliilla lainalla vai voiko mahdollisen kassakriisin ratkaista jotenkin muuten?

Yksi järkevä tapa on käydä läpi kaikki yrityksen ostolaskut ja sopia joko maksusuunnitelma tavarantoimittajien kanssa tai siirtää laskujen eräpäivää.

Jos kuitenkin päätät ottaa yrityslainaa, niin kartoita tarkkaan kaikki vaihtoehdot. Varo kalliiden yrityslainojen pitkiä laina-aikoja, koska silloin euromääräinen korko voi nousta jopa yli pääoman.

Entäs laskujen myyminen eli faktorointi?

Kokematon yrittäjä, jolla kassan kierto on hidasta, voi myös ottaa vaihtoehtoiseksi rahoitustavaksi faktoroinnin. Tämä saattaa sopia tiettyihin tilanteisiin. Mutta asiaa pohtiessa huomaa, että faktorointi on monesti erittäin kallis rahoitusinstrumentti. Vuotuiset korot nousevat helposti 50-100 %:iin. Pitkäaikaisessa käytössä tällainen voi salakavalasti syödä kaiken voittomarginaalin.

Kierrolla kassa kuntoon kestävästi!

Mieti siis tarkkaan, onko olemassa muuta rahoitusratkaisua kuin faktorointi tai yrityslaina. Juttele oman pankkisi kanssa, löytyisikö heiltä edullisempi vaihtoehto.

Kaikkein edullisin vaihtoehto on tämä:

neuvottele yhteistyökumppaneittesi kanssa tulevalle rahalle lyhyt kierto ja lähtevälle pitkä.

Eli kassaan tulee rahaa joka viikko 7 päivän maksuehdolla ja sieltä lähtee kerran kuussa 30 päivän maksuehdolla. Tällaisella kierrolla saat kassan kuntoon kestävästi.

Vielä yksi hyvä keino

Joskus yritys ajautuu tilapäisiin maksuvaikeuksiin, vaikka se on muuten elinkelpoinen nyt ja tulevaisuudessa. Laskut ja verovelka voivat kasaantua ja horisontissa siintää ikävä ja kallis konkurssi. Sille on vaihtoehtona yrityssaneeraus. Siinä yrityksen talous saatetaan eri osapuolten kanssa sopien terveelle pohjalle, jotta yritys voi jatkaa toimintaansa.

Jos olet tilanteessa, jossa yrityssaneeraus (velkasaneeraus) tuntuu sopivalta vaihtoehdolta saattaa yrityksesi talousasiat kuntoon, niin ota meihin yhteyttä. Kartoitetaan tilanne yhdessä ja katsotaan, miten voimme voittaa vaikeudet.

FINIX © 2017 | Privacy Policy

Tilaa Finixin uutiskirje